Semestern den...

...rullar på här i Ayia Napa.
Vi behöver då inte frysa här, första dagen var det 38 grader sen har det blivit 3 grader kallare, alltså 35 grader nu. Men det räcker.
Vi har hittills mest bara legat och slappat vid poolen under dagarna och på eftermiddagarna har det blivit ett träningspass på gymmet. Kvällarna har vi ägnat oss med restaurangbesök. Igår var det grillafton här på hotellet med en massa gott i buffén.
Idag har jag och Emma varit på en busstur till Larnaca för shopping men konstigt nog så ballade min shoppingpolare ur ganska fort. Det är lite för varmt för shopping. Hon sa att hon ska åka till Alaska och shoppa nästa gång. Nå vi fick i alla fall se en liten del av Larnaca och strandpromenaden där.
Nu är det dags att hoppa i duschen och sen blir det middag på någon restaurang. Det lutar åt en Italiensk restaurang ikväll.

Semester!!!

Då är det äntligen semester eller den börjar väl först på måndag.
Men nu är det i alla fall ledigt även om det kommer att vara fullt upp i helgen.
Imorgon kommer mor och far och hämtar hundarna sen är det bara att börja packa ihop pinalerna som ska med.
Och som jag skrev tidigare, inget onödigt ska med denna gång. Så har jag i alla fall tänkt.
På måndag bär det iväg mot varmare breddgrader och varmt verkar det vara på Cypern. Enligt dagens NSD är det 38 grader. Det är väl alldeles lagomt, eller ??
Så länge man inte behöver röra på mer än stortån så är det väl lugnt men ska man röra på mer så är det risk för att det kan bli lite svettigt.
Men vi har i alla fall luftkonditionering i lägenheten, det är bra för kan man inte sova på natten när det är så varmt då kan semestern bli olidlig.
Få se om vi får samma lägenhet i år som de tre tidigare åren vi varit dit, känns lite som att vi börjar bli enformiga. Men samtidigt är det inte dumt att åka till samma ställe flera gånger för på två veckor hinner man inte utforska allt. Vi får väl se vad vi hinner med i år. Spännande.

En vecka...

...sen är det semester.
Och idag har jag verkligen längtat till värmen, det har varit ca 10 grader, plusgrader i alla fall och det har blåst kalla nordanvindar. Ångrade att jag inte hade mössa på mig när jag var ut på kvällsrundan med hundarna för det var kallt om öronen.
Men, men det är väl bara att börja vänja sig vid kylan, den närmar sig med stormsteg, tyvärr. Fast ännu ska vi väl förhoppningsvis få några varma dagar här i norr.
Utomhus har vi i alla fall fått färdigt för i år, huset är målat, häcken är trimmad och veden är i vedboden.
Det är bara den lilla bron på lekstugan som behöver lite ny färg men det hinner vi kanske kladda dit nån kväll nästa vecka.
I övrigt kommer det nog att vara en fullspäckad vecka. Tänkte hinna med ett styrketräningspass, grannen ska ha med mig på ett spinningpass. Det är evigheter sedan jag varit på spinning men förhoppningsvis ska jag överleva det. Sen har jag ju som vanligt mina steg som ska samlas in, hundarna ska trimmas, diverse saker måste inhandlas före semesterresan, sen ska det även packas och den här gången ska här inte tas med något onödigt.
Men jag känner igen dom orden, känns som om jag sagt dom 15 ggr tidigare.
I slutet av veckan kommer mor och far och hämtar hundarna på grönbete. Dom ser verkligen framemot det, hundarna alltså.
Ja visst ja, jag ska jobba några dagar också, närmare bestämt fem så det är kanske bäst att gå och knoppa så jag orkar med dom men först blir det nog några sidor i boken "Rödluvan", inte sagan men en deckare skriven av Unni Lindell. Väldigt spännande tycker jag och kanske jag kommer till slutet ikväll om inte ögonen ger upp före.

I helgen...


...har jag träffat släkten, en stor del av den i alla fall.
Morbror Anders blev 60 år ung i vintras men eftersom han bor så jätte långt borta så bjöd han på middag i lördags i Kolari istället. Vi var 27 personer som samlades för att avnjuta middagen han bjöd på.
Det var väldigt trevligt att vi kunde bli så många. Bland annat var alla mors syskon var samlade vilket är 12 till antalet.
Min mor är mycket för att arrangera och dekorera vilket hon även gjorde med grönsakerna på bilden som allt kommer från hennes växthus.
Men vi fick inte bara grönsaker, det fanns även helstekt oxfilé, hemmagjord potatissallad, hembakt bröd, kräm gjord på blåbär och hjortron (tror jag) den var i alla fall blå i färgen och jag såg hjortron i krämen.
Till kaffet serverades det Aila tättin pimää hytelökakko (vet inte om vare sig namnet eller stavningen blev rätt) men gott var det i alla fall.
Nu är det i alla fall en ny vecka och nya arbetsdagar men det är bara den här veckan och nästa vecka kvar sen är det SEMESTER !!!


Etapp 7...


...är slut och jag fick ihop mina steg enligt planerna.
Totalt i juli månad har jag lämnat efter mig 351.042 steg och vandrat effektivt i lite över 19 timmar.
Stegen har jag fått ihop men det har inte blivit så långa promenader men minst en halvtimme per dag och hur jag lyckats ändå beror på att jag bl.a vandrat ett antal gånger mellan stugan och mor och far när jag hade semester.
Nu idag startar jag etapp 8 och är fortfarande lika taggad som när jag började i januari månad.
I övrigt har det väl inte hänt så mycket denna vecka. Våra hus är så gott som färdigmålade bara ett par brädor på lekstugan som jag inte nådde till i fredags när jag var ute och målade. Hade i och för sig kunnat gå och hämta en stol men den där berömda latmasken kom krypande.
Igår bakade jag en långpanna med kavring, den är lätt att göra även om den ska vara en tid i ugnen och det blir mycket bröd och ändå gör jag inte den så ofta. Men nu har vi bröd så vi klarar oss ett bra tag, kavring och bröd från bagarstugan.
Nej, nu är det bäst att börja göra nytta.
Förresten blomman på bilden är från mors trädgård, har ingen aning vad det är för blomma men den är ju fin i alla fall.




Jag heter Annica
och bor i Gällivare.
Mina intressen är familjen, hundarna och handarbete.

Jag tar även emot beställningar på stickat.
För mer info eller för beställningar maila mig!

[email protected]


  • Till bloggens startsida

  • RSS 2.0