Semester !!!!


Japp, då har semestern börjat eller egentligen inte förrän på måndag men ledigheten har startat i alla fall.
Idag har vi målat om inte färdigt så i alla fall så är vi en bra bit på väg. Nu får målningen vila för min del i alla fall tills jag kommer tillbaka från semestern. Kanske finns det något kvar då för mig att måla om inte gubben målat allt. Det är en ganska rogivande sysselsättning faktiskt förutom igår kväll när myggen ville hjälpa till.
Jag visade tidigare en bild på rabatten våran som nu är uppgrävd o rensad och så här ser den ut i dagsläget. Hur länge det nu håller i sig tills renfanor, rallarros och andra vackra blommor återkommer i den.
Nu ska jag i alla fall hoppa under täcket och sova några timmar för att imorgon packa färdigt och sen drar vi till stugan.


Pippi tröjan...


...blev färdig till slut.
Det tog lite tid men nu är den klar så jag hinner leverera den innan jag drar på semester.
Har haft så mycket annat för mig under dagarna så när min normala sticktid har kommit så har jag bara suttit med armarna i kors.
Helgen som var gick i regnets tecken så det blev inte mycket målat då.  
Lördagen gick åt till Victoria och Daniels bröllop, hade tänkt titta en stund men blev kvar hela kvällen. Det var ett stiligt brudpar.
Men idag har vi fortsatt med projektet och förhoppningsvis ska vi hinna lite till imorgon bara vädret håller i sig. Vi behövde då verkligen inte vara ensamma idag när vi målade för myggen har varit med oss. Yes, äntligen har dom kommit. Hmmm!!
Nu ska jag krypa under täcket och ladda inför sista arbetsdagen före semestern. Hinner nog inte åka iväg imorgon till stugan så det får bli på fredag.


Oj, oj...

...nu blir det glest mellan inläggen här på bloggen.
Kanske beror det på tidsbrist eller har jag blivit lat.
Nej, faktiskt så har det varit fullt upp med olika aktiviteter. Jag har kämpat med min vårstädningslista som verkar gå över till sommarstädningslista. Men spela roll, huvudsaken jag får gjort det jag tänkt nån gång i alla fall.
Men det sista dagarna har städningen varit vilande men inte jag för vi har börjat måla om huset.
Det som tidigare har varit aprikost i 16 år ska nu bli en färg som jag skulle kalla för ljusgrågrön, typ.
Och hittills har det varit väldigt bra målarväder men enligt prognoserna ser det ut som att det ska bli sämre mot slutet av veckan. Hoppas att inte dom stämmer. Det skulle vara ganska skönt att få det överstökat före semestern som närmar sig med stormsteg.
Jag ska ha två veckor semester med början efter midsommarhelgen och dom ska jag tillbringa i stugan och då ska jag göra INGENTING !!!
Så har jag tänkt i alla fall men om det sen blir så det återstår att se. Det ska i alla fall bli skönt med ett par veckor ledigt för längre blir det inte. Sparar resten av semestern till i slutet av augusti.
Promenera ska jag väl göra i alla fall men det är ju inget ovanligt nu förtiden och jag behöver säkert inte promenera ensam när jag är i stugan för jag, myggen och bromsen brukar anlända samtidigt.
Ser verkligen fram emot att få träffa dom igen, det börjar bli ett år sen sist. Hmmm!!
Nej, fy sjutton, dom hade gott kunnat semestra på annat håll nått år. Men nej, nej, nog kommer dom säkert dit även i år.
Nu ska jag i alla fall krypa under täcket och läsa några sidor i min bok om jag orkar så kanske jag vaknar pigg och utvilad imorgon.

Vad har hänt...

...sen sist??
Jo, jag har investerat i ett nytt strykjärn och fått upp tv-rums gardinen. Bättre sent än aldrig.
Det blev en Braun denna gång, spännande och se om den håller lika länge som den gamla. Men jag är tveksam, tror inte dom gör saker med lika lång livslängd nu förtiden.
Kallt har det blivit ute, undra om det var sommaren som passerade eller om den hittar tillbaka till oss.
I helgen kom det t.o.m snö, fast det gör det ju varje år vid den här tiden men man blir lika överraskad ändå.
Måla huset har vi tänkt göra i sommar. Vilken färg var frågan och vi kom fram till att ljusgrönt blir bra men det finns en djungel av gröna färger. Suck !!
Jag tog hem en grön färg i fredags eller jag tyckte i alla fall att det var en bra grön färg. Men när jag väl målat den på väggen så var den blå och det var inte alls blått vi hade tänkt. Idag har jag varit och skaffat två nya färger som var mera grönt och det blir nog en av dom. Tror jag i alla fall om jag inte hämtar fler färger fast frågan är om man blir nå klokare bara snurrigare.
Idag har jag gjort något som jag tänkt göra länge. Jag har grävt upp en av våra två blomrabatter för ogräset hade tagit över så det är dags att göra om den från början.
Varför har ogräset tagit över? Jo det ska jag säga att trädgårdsarbete är inte min stora passion, jag brås inte alls på min mor. Det blev nog inget intresse över för mig, hon tog allt. Och om sanningen ska fram så hade jag gärna velat ha henne här och fixa den där f-bannade blombänken och sedan skulle hon kunna komma hit med jämna mellanrum och rensa ogräs.
Fast egentligen var det kanske dumt att gräva upp blombänken, den var naturligt vacker om jag får säga det själv. Det fanns ridarsporre, rallarrosor, renfanor och en massa andra vackra blommor.
Mamma blev så imponerad av den så hon var tvungen att föreviga den på bild. Men, men nu är det gjort fast om några år är den kanske naturligt vacker igen.
Här nedan ser ni hur vacker den var och nu finns den inte mer.




Jag heter Annica
och bor i Gällivare.
Mina intressen är familjen, hundarna och handarbete.

Jag tar även emot beställningar på stickat.
För mer info eller för beställningar maila mig!

[email protected]


  • Till bloggens startsida

  • RSS 2.0