Då var det gjort!!!

Planteringen av mina nya blommor alltså.
Bara att vänta till nästa sommar och se om dom överlevt eller om dom går en ond bråd död till mötes.
Nej, nog ska dom leva ett bra liv hos mig. Hoppas jag i alla fall.
Så här ser det ut i nu läget, nästa sommar kommer det en bild på utvecklingen. Kommer det ingen så finns det inget att visa.
Har även knåpat ihop ett till pannband åt en arbetskamrat som laddar för vintern.
Fyllde även på mina hyllor med garn men nu tog hyllorna slut så jag måste nog hitta på någon lösning så jag får plats med mer. Har alldeles för mycket böcker och jag läser alldeles för långsamt så jag blir ju aldrig av med dom. Sticka och läsa samtidigt är inte heller någon bra kombination trots att jag är kvinna. Nåja, tids nog är jag nog av med både garner och böcker om inte annat så när jag är pensionär.
 
 

Vad har jag gett...

...mig in på ?????
Vid något svagt ögonblick så fick jag för mig att jag skulle utöka blomrabatten.
Hmm!!! Jag ??? Låter inte likt mig. Men nu har jag i alla fall påbörjat arbetet och grävt upp de få blommorna jag hade i rabatten.
Jag har fått ett gäng fleråriga blommor av mamma så ikväll ska dessa i jorden sen är det bara att vänta och se hur det går för dom. Kanske jag har ärvt i alla fall en lite fingertopp av mammas gröna fingrar.
Men min familj är skeptisk, min kära dotter sa igår att blommorna är nog bara ett åriga om ens det hos oss.
Fattar inte vad hon menar men det är väl av erfarenhet av mina gröna fingrar hon talar.
Men nu har jag bestämt mig, dom ska få se vilka prunkande rabatter jag kommer att ha. Ha, ha !!!
I nuläget ser det i alla fall ut så här.
 

Dags för uppdatering!!

Uppdatering sedan senaste inlägget.
Jag pysslar med både det ena och det andra, som vanligt så det har alltså hänt lite sen jag skrev sist.
Som jag skrev tidigare så lånade jag en trimmer och rensade allt ogräs, bland annat så har vi en bit som egentligen inte tillhör vår tomt utan det är kommunens. Den biten ligger mellan oss och grannens tomt men inte gör kommunen något åt den utan det förväntas väl att vi ska sköta om detta. Grannen har hållit efter och klippt så deras halva har fin grön gräsmatta men vi har väl legat lite på latsidan. Men jag trimmade, krattade och sen tog jag gräsklipparen till hjälp och fick bort allt långt gräs och rallarrosor och allt annat skräp så nu är det bara att hålla efter och kanske det kommer lite gräs dit. Varför dom har placerat stora stenar där förstår jag inte men dom orkade jag inte flytta på.
En kväll förra veckan var jag och dottern och klättrade upp för alla trappor i backhopparbacken vilket är en pärs varje gång men skönt efteråt. Sedan gick vi efter elljusspåret och råkade springa på ett gäng blåbär som vi fyllde den tomma vattenflaskan med. Dessa bär avnjöt vi med vispad grädde när vi kom hem. Och nu tänker kanske någon. Först motion och sen grädde men eftersom jag går på LCHF dieten så är det fullt tillåtet.
Vi fick mersmak av bärplockning så när vi kom till stugan i helgen som var så begav vi oss ut i skogen och skulle plocka bär men det var inte alls lika roligt, det var mycket varmare och en massa mygg vilket inte fanns på Dundret. Men några bär blev det i alla fall. Den vänstra bilden är från Dundret och den andra från Kolari.
Våran altan har fått en ny detalj i form av en bänk som man kan sitta på och ta igen sig eller kanske sätta lite blommor på. Vi får väl se nästa sommar vad det blir för användningsområde.
Från ena ämnet till det andra så har jag lite svårt som jag skrivit tidigare att bara sticka en sak av varje så nu har det blivit ett pannband till och detta är till salu på www.stickannica.blogg.se
I helgen som var så var jag och dottern till stugan. Det är inte mycket man hinner på en helg men på fredagkvällen var jag i alla fall möbelmonterare. Och som alla säkert vet så är det en och annan skruv, plugg och andra små detaljer för att få ihop en möbel men jag lyckades till slut och mor och far fick en ny byrå.
 
Ha, ha !!! Nu när jag tittar på bilden så ser jag att fotografen också råkat komma med på bilden.
Och nu till sist så har jag börjat omorganisera bland mina garnnystan och rensat bort ett gäng böcker för att få flytta in med garnen i datarummet. Skulle kanske behöva fler hyllor eller mindre garn, vet inte vilket.
Jo, det vet jag. Mera hyllor.
 
 
 
 
 

Idag lyser....

...solen från en nästan klarblå himmel.

Så då kan jag sätta på mina nya gummistövlar och gå ut och arbeta. Fast nog hade det funnits arbete inne också, det ligger ett sånt där grått lager överallt. Förstår inte vad det är men någon regnig dag ska jag prova om det hjälper med en dammtrasa.

Det hade jag ju kunnat göra igår men så långt tänkte jag inte, lätt att vara efterklok.

Igår satt jag och försökte få ihop ett pannband med stickorna och det gick ganska bra, här är resultatet.


Regnet det bara.....

...öser ner en lördag som denna fast inte på bilden ovan.
Den var jag bara tvungen att ta en dag när jag var på väg genom Gällivare centrum till jobbet. Tyckte att gullstavsrabatten såg så vacker ut. Jag är ju som sagt inte den som brukar ödsla allt för mycket energi för att titta på blommor. Kanske jag håller på att bli omvänd.
 
Den gågna veckan har i alla fall bestått av en hel del utomhusarbete. Gubben hade klippt häcken när jag var på semester och det var skräp hur mycket som helst som vi körde till soptippen.
Sen har jag lånat en trimmer som jag gick bärsärkargång med runt hela tomten så nu finns det knappt nå gräs kvar. Det var en riktigt rolig apparat, när jag blir rik och slutar vara fattig ska jag investera i en sådan.
Men det var inte riktigt roligt efteråt för allt ska ju krattas upp, nästan allt i alla fall. Så där finns det lite kvar att göra. Men idag blir det inget eftersom regnet öser ner.
Idag har vi gjort en shoppingrunda på stan och jag gjorde en investering på ett par nya gummistövlar så nu kan jag fortsätta med utomhusarbetet. Synd bara att det regnar.
 

Nystickad sjal !!!

Semesterstickningen är färdig fast min semester räckte inte till utan jag fick fortsätta när jag kom hem.
Sjalen är stickad i Garnstudios Delight 75% superwash ull och 25% polyamid och den kan maskintvättas i 40 grader.
Måttet är 157 cm mellan "vingspetsarna" och höjden mitt bak är 57 cm.
Jag säljer denna sjal för 300 kr.


Semestern är...

...slut igen och även den första arbetsveckan efter semestern.
För att summera semesterveckorna så är jag nöjd, fick en hel del gjort.
Målade broräcket, behandlade ytterdörren och fönstren på stugan.
Skrapade och målade dörrarna på mor och fars uthus, kladdade även lite olja på deras ytterdörr.
Rensade förrådet och det blev ett helt släpvagnslass till tippen. Sen var det bara att bära dit lite nytt från stugan.
Bakade lite bullar åt mor och far. Det blev kanelbullar en dag och bullar med philadelfiaostfyllning en annan dag.
Men eftersom jag går på LCHF diet så har jag ingen aning om hur dessa smakade.
Hann även njuta bland blomsterprakten i mors trädgård lite då och då.
Vara sällskapsdam på stranden vid Muonioälven när dottern badade men det var alldeles för kallt för mig.
Jag vågade bara doppa fötterna.
Förutom detta så hälsade jag på lite hos släkten i byn, moster i Pajala, besökte kyrkogården, restaurangbesök i Pajala och åt thaimat, servade bilen i Pajala och så stickade jag förstås.
Men annars tog jag det bara lugnt och njöt av semestern.
 



Jag heter Annica
och bor i Gällivare.
Mina intressen är familjen, hundarna och handarbete.

Jag tar även emot beställningar på stickat.
För mer info eller för beställningar maila mig!

[email protected]


  • Till bloggens startsida

  • RSS 2.0