Altanbygget går...

...framåt. Men det har varit varma dagar att riva och börja bygga.
Rena högsommarvärmen, varmare än i Spanien sägs det. Vilken tur att man är på rätt plats då.
Vi har velat fram och tillbaka hur vi ska ha altanen, ha kvar räcket eller riva det var frågan.
Igår togs beslutet och räcket revs bort och det nya "golvet" är på gång.
Våra hundar är lite bekymrade när dom inte tar sig ut utan måste stå i dörröppningen och hålla koll på vad vi sysslar med.
Idag har snickaren kommit en bra bit på väg, det är bara resten kvar och det är ju skönt.
Imorgon blir det nya friska tag och förhoppningsvis lika fint väder.
Jag gjorde ett provisoriskt golv så Max våga sig ut men den andra lilla fegisen sitter bara inne och gnäller.
Han törs inte komma ut.

Nu är det mycket !!!

Förra veckan bjöd på lite av varje.
En tur till Luleå igen på kurs, hade med dottern som sällskap och hon fick fördriva tiden på stan medan jag var på kurs men det tror jag inte hon hade några större problem med.
Vårstädningen fortsatte och det verkar som att jag aldrig blir färdig heller den kanske som vanligt övergår till höststädning. Men man ska ju inte stressa.
Det blev ett zumbapass och det är jätteroligt att komma igång med det igen, verkligen en motionsform som jag gillar.
Fredagen bjöd på en tripp till Kolari för mig och Emma för att hälsa på mor och far. Hann även med att kratta lite där.
Lördagen kom och vädret var perfekt för utearbete så sagt och gjort, jag tog krattan i mina händer och fick faktiskt hela gården krattat. Vilken tur att vi inte har så stor gård eftersom trädgårdsarbete inte är min favoritsysselsättning. Resten av familjen arbetade så jag fick njuta av krattningen ensam.
Sen kom då söndagen som även var morsdag, fick ett fång med rosor av min kära dotter.
På morsdagen ska man väl bara lata och bli uppassad men sådan är inte jag.
Jag drog igång med städning av kök och tv-rum och vad händer när jag har dammsugat halva tv-rummet, slår av dammsugare för en kortare paus. När jag sen ska fortsätta så startar inte eländet. Jag svor faktiskt några gånger.
Fick använda hjärnan och fundera hur man städade före dammsugarens tid.
Det fick bli en golvmopp och skurtrasa. Nåja, det gick ju det också även om jag inte gillade det och det tog hela dagen till kl 23 på kvällen innan jag hann bli färdig. Vet inte egentligen vad som hände när det tog så lång tid, ilskan över dammsugaren gjorde nog att jag tappade fart och intresse. Men nu är det i alla fall gjort bara att få upp lite gardiner igen. Dammsugaren den fick pension efter ca 16 års arbete, kanske hade den gjort sitt och igår kom efterträdaren in i huset få se om den sköter sig lika bra.
Igår påbörjades också renovering av altanen, inte en dag för tidigt.
Den var verkligen i stort behov av nytt golv, jag lyckades trampa igenom en bräda förra sommaren så vi hade ett hål. Men nu ska det bli nytt, hur det ska bli har vi inte kommit fram till men något blir det i alla fall.
Baksidan såg i alla fall ut som ett slagfält igår kväll när jag kom hem från Zumban. Man och dotter hade verkligen jobbat på bra.
Och nu till sist så har årets rabarber börjat kika fram från jorden och när den är fullvuxen är den jättestor.
I år ska jag försöka använda lite rabarber också.
Nu är det dags att göra mig i ordning för dagens arbete.
Ha det bra alla !!!

Det gick vägen!!!

I hockey VM alltså.
Då återstår bara att se vilket motstånd vi får och imorgon tar Sverige förhoppningsvis guld.
Under den här dagen har det då inte blivit mycket gjort mer än följt hockey matchen och nu är det väntan på Eurovision song contest fast där kanske inte Sverige har någon chans men man vet aldrig.
 

Åter har man...

...lagt en vecka till handlingarna.
Denna vecka har varit ganska hektisk måste jag säga.
Förra helgen gick till att städa köksskåp men jag har fortfarande några kvar, typiskt mig att spara de tråkigaste skåpen till sist. En sak kom jag i alla fall fram till och det var att vi har glas, tallrikar och övrig porslin som nästan aldrig används utan jag bara diskar dom en gång per år.
Så jag bestämde mig att den dag jag måste äta på papperstallrikar och dricka ur plastmuggar då ska jag köpa något nytt men jag tror inte att det kommer att hända under min livstid.
Sen har det blivit två vändor med bil till Luleå, den första turen var för att dottern skulle på läkarbesök på Sunderby sjukhus och den andra var till en utbildning.
Har även haft en halv dags utbildning här i Gällivare.
Och inte nog med det så är det ju som alla vet hockey VM och gårdagens match var så fruktansvärt spännande att jag till och med var tvungen att lägga stickningen åt sidan för att koncentrera mig på matchen.
Det ska verkligen bli spännande och se hur det går imorgon mot Finland. Håller alla tummar att det blir vinst så vi får se hockey även på söndag.
Jag har även fått färdigt lite handarbetsprojekt, bland annat en pippitröja i ett års storlek.
Sen gjorde jag färdigt en poncho åt samma granne som inte fick färdigt koftan som jag skrev om i förra inlägget. Alla rutor var virkade så det var bara att montera ihop den. Så här blev slutresultatet. Få se om hon har något mer som ska bli färdig. Jag kanske inte blir arbetslös än.
Ett par yllesockar blev också färdiga och dom är till salu på www.stickannica.blogg.se
Och sist men inte minst, snön har försvunnit i ett rasande tempo. I förrgår alltså den 15 maj tog jag denna bild
Idag var så gott som all snö borta så jag kunde lyfta ner grillen från altanen och grilla på gräsmattan. Det tar nog ett tag innan vi kan kratta gården för det är ganska blött än så länge. Men denna dag har i alla fall bjudit på riktig sommarvärme.
Nu är det dags att parkera mig i soffan för att se vem som åker ut från Lets dance denna vecka sen blir det nog sängen för jag är jätte trött.

Gör ett nytt försök

Igår lyckades det inte med att ladda upp bilder här på bloggen så jag får göra ett nytt försök idag.
Jag skulle fortsätta med en bild som jag tog igår den 9 maj
och idag gick det bättre. Fortfarande mycket snö, suck!!
Men nu snöar det i alla fall inte och det är skönt.
Vad har mer hänt sen jag skrev sist, förutom att jag håller på med min årliga vårstädningsprojekt så har jag som vanligt stickat en del.
Denna har jag gjort åt en granne, hon hade börjat själv men fick inte färdigt den så då tog jag över. Bilden har jag lånat från Garnstudio.com men den jag stickade var naturvit. Glömde att ta en bild på den innan jag levererade koftan eller västen eller vad det nu kallas.
Sen har det blivit en pippitröja men den ids jag inte lägga upp bild på för det blir tjatigt eftersom jag stickat flera av samma modell. Däremot har jag gjort en poncho i storlek 6/8 år som är till salu på http://www.stickannica.blogg.se och ser ut på detta viset
Min make har fyllt år och då gjorde jag en smörgåstårta och eftersom det inte får vara fisk, skaldjur eller ägg så gjorde jag två tårtor i samma tårta. Jag gjorde den på kvällen och när jag skulle garnera den på morgonen därpå såg jag att det varit tjuvar i kylskåpet och ingenting har jag hört.
Nu måste jag åka iväg och hämta dottern som jobbat ett skift på Coop.
 

Tiden rusar...

...iväg och jag är som ni ser fortfarande dålig på att skriva här. Voj, voj !!!
Kan väl börja med att säga att nog trodde jag att sommaren snart skulle komma eller rättare sagt jag hoppades på det och jag hoppas fortfarande men imorse när jag vaknade så snöade det igen. Inte ett dugg roligt.
Vilken tur att jag inte hunnit hänga bort dunjackan och täckbyxorna men sommardäcken har hunnit komma på bilarna. Nåja, det hade hunnit bli torrt på vägarna när vi var ut och handlade.
Denna bild tog jag den 4 maj
Och nu när jag väl ska skriva så vill inte uppladdningen av bilder fungera så jag får prova på nytt om ett tag.
Typiskt !!!
 
 



Jag heter Annica
och bor i Gällivare.
Mina intressen är familjen, hundarna och handarbete.

Jag tar även emot beställningar på stickat.
För mer info eller för beställningar maila mig!

[email protected]


  • Till bloggens startsida

  • RSS 2.0