God Jul !!!

Jag önskar alla mina läsare en riktigt God Jul !
Har inte lyckats få iväg ett enda julkort med posten i år men hoppas denna hälsning når några i alla fall. 



Nu kan det ....

...bli jul för alla projekt som jag planerat och lovat till jul är färdiga. Den här dressen är det sista fast det är ju ett dygn kvar till julafton så ännu hinner jag med något litet. 
Och väskan är så gott som packad och klar återstår bara en halv dags arbete sen kan vi dra på julresan till mor och far. Har aldrig i mitt liv tillbringat en jul hemma, törs inte ta risken att tomten hittar mig om jag inte är på mitt sedvanliga ställe. 

Dan före dan före...

...dopparedan !!
Läget börjar bli under kontroll med både bakning och stickning.
Insåg min begränsning så jag fick skippa en sort som jag hade lust att prova på att baka men eftersom jag
aldrig gjort kakorna förr så vet jag inte hur lång tid det tar.
Fick färdigt i morse tre par lovikkavantar som ska iväg imorgon så nu återstår det bara att sticka lite drygt ett byxben på ett par barnbyxor sen kan julen komma.
Julklapparna, de få som finns, har jag fått inslagna idag. Varje år bestämmer jag mig att jag ska inte stå sista dagen och slå in julklappar och varje år står jag sista dagen och slår in julklapparna. Typiskt mig.
Men jag har ju kommit fram till nu i veckan vem jag brås på, min mor. Varför ska man göra något i god tid när man kan göra det sista dagen. Ha, ha !!
Så här blev i alla fall Lovikka vantarna.
 

Nu är det full rulle !!

Det är full rulle både i bageriet och i stickverkstaden just nu.
Har några projekt som ännu ska bli färdiga innan dopparedagen.
Sen jag skrivit sist har det hunnit bli ett par sockar denna gång med ett garn som mönstrar sig själv.
Har också tre par Lovikka vantar som ligger på tork för att sen färdigställas och ett par babybyxor med tillhörande kofta. Men det är lugnt, det är ju ännu några dagar till julafton.
I bageriet har det varit masstillverkning av chokladbiskvier hittills ca 180 st och ikväll ska det bli fler. Det är kanske inte de vackraste biskvierna som tillverkats men i alla fall ätbara, tror jag.
Det har även blivit ett gäng chokladrullar med marshmallows.
Vår dotter har blivit ett år äldre och då var det tillverkning av tårtor, en vanlig tårta och en smörgåstårta.
Förresten den var kanske inte helt vanlig, nej i år skulle den vara fyrkantig. Lite variation alltså.
Nu är det bara att fortsätta med projekten så allt hinner bli färdigt och idag har jag även tänkte bege mig ut i julklappshandeln en sväng och se om jag hittar någon liten julklapp åt någon.
Har haft semester denna dag och då hinner man både det ena och det andra. Fast det har vräkt ner snö och mer kommer det vilket jag inte hade inplanerat men vi har skottat det mesta så nu är det bara att hålla efter så det inte blir hur mycket som helst.

God morgon alla!!

Då blev det måndag igen och en ny arbetsvecka väntar.
Helgen försvann i ett rasande tempo som vanligt men lite fick jag i alla fall gjort.
I lördags var jag och dottern och inventerade en del affärer här i stan men det går ju ganska fort eftersom det inte finns så många.
Och jag har faktiskt stickat lite grann eller egentligen ganska många timmar under helgen och sen hann jag även baka lite saffransbullar. Jag provade på ett nytt recept för mig, såg på Go kväll förra veckan där Maud Onnemark bakade och fick inspiration av det. Nu ska det ju inte vara Kesella i degen, det är tydligen bara svammel att bullarna inte ska bli lika torra. Så nu satte jag saffranet i sprit, använde rumstemperat smör och blötlagda russin.
Så här blev slutresultatet.
Sen blev det även en ny färgkombination på de mönstrade sockarna jag stickat ett helt gäng av.
Närmare bestämt 17 par och de 18:de är på gång men nu är det sista paret som ska iväg före jul sen återstår lite andra stickprojekt innan julen kan komma. Så här blev sockarna denna gång.
Nu ska jag veva på stickorna några varv innan det är dags att bege sig ut i kylan till arbetet.
I skrivande stund är det -30,7 grader, känns inte alls lockande att gå ut.

Snart kan jag...

...sticka dessa sockar även i sömnen. Fast det här är en ny mönster / färgkombination faktiskt.
Kallt har det dessutom blivit idag, -20 grader i skrivande stund. Perfekt stickväder med andra ord.

Här är jag igen!!

Med en liten uppdatering.
Det är fortfarande full rulle i stickverkstaden och julen närmar sig med stormsteg. Men nog ska jag hinna få färdigt allt, hoppas jag. Om inte annat så blir det väl en jul nästa år också.
I helgen som var fick jag i alla fall lite julfint här hemma, det är bara utebelysningen som fattas men den kanske kommer upp i morgon.
Hann även med att vara på Kåkstan i Malmberget och kolla in julmarknaden, det blev inte många inköp bara ett par lågkolhydrat limpor från bageriet i Puoltikasvaara. Det fanns mest stickade plagg av alla möjliga sorter och det kan jag ju göra själv.
Har fått ihop lite sen jag skrev sist här, ett gäng sockar men det blir lite tjatigt om jag ska lägga ut en bild på alla för de flesta vill ha i svart och turkos eller lila. Men dessa sockar har jag inte visat här tidigare.
Sedan har det även blivit två par Lovikka vantar, det vita paret är i damstorlek och det gröna i storlek
10/12 år.
 
I morgon kommer vår dotter hem efter att ha tillbringat några dagar i Stockholm med en kompis.
Dom har varit ute på nöjen, shoppat och gått en Barista utbildning. Få se om hon kommer med på flyget, kan tänka mig att hon har några fler påsar än när hon for iväg.



Jag heter Annica
och bor i Gällivare.
Mina intressen är familjen, hundarna och handarbete.

Jag tar även emot beställningar på stickat.
För mer info eller för beställningar maila mig!

[email protected]


  • Till bloggens startsida

  • RSS 2.0