Londonresan !!

Ja då var vi åter hemma efter några dagar i London.
Och vi var inte ensamma där, oj oj oj vad mycket folk det var överallt.
Vi åkte fram och tillbaka med tunnelbana eftersom vi köpt färdigt ett Travel card som gällde på alla tunnelbanor så var det bara att hoppa av och på när som helst. Och det var väldigt lätt att hitta och förstå tunnelbanesystemet.
Vi började åka tunnelbana på en gång när vi landande på Heatrows flygplats för det skulle vara det lättaste sättet att ta sig därifrån och det var lätt.
Det var några intensiva dagar för man ska ju hinna se så mycket som möjligt, det var inte många timmar som vi tillbringade på hotellet, Central Park Hotel som låg i Bayswater.
Hotellet var ett enkelt hotell, dög alldeles bra att sova på. Frukosten hade kunnat vara bättre.
Vi hade frukostbiljetter som gällde för continental frukost vilket bestod av bröd, smör, kaffe, te, mjölk, flingor och marmelad. Jag saknade lite pålägg men då hade man fått betala extra tydligen. Ja, ja det fick duga.
Vad hann vi se? Här kommer lite bilder. (Tryck på bilden så blir den lite större)

Vi var och besökte Madame Tussauds (bild 1) där var det en massa kändisar i form av vaxdockor bland annat Michael Jackson (bild 2).
Och på tal om Michael Jackson så var vi på musikal "Thriller-Live" på Lyric Theatre.
Musikalen var som en resa genom hans liv som började när han var liten och slutade med alla hans stora hit.
Hela musikalen var väldigt bra, mycket bra sångare och dansare.
London Eye (bild 3) var också något vi var tvungen att prova på att åka. Som ett stort pariserhjul som reser sig 135 m över Themsen med utsikt över London (bild 4). Det var visserligen regn i luften denna dag men utsikten var ändå bra. Mitt på bilden syns ett vattendrag och i slutet av den syns Buckingham Palace.
Efter turen i London Eye vandrade vi vidare förbi Big Ben och Houses of Parliament (bild 5).
Vi passerade också Westminster Abbey (bild 6). Vi var aldrig in i kyrkan för det var så många andra som ville in dit, köerna var hur långa som helst.
Så vi vandrade vidare mot Buckingham Palace istället (bild 7). Slottet beskådade vi bara från utsidan, nästa vaktbyte skulle vara först nästa dag och vi kände att vi inte hade tid att stå och vänta på det.
En dag köpte vi en Hop on hop off biljett vilket betydde att vi kunde hoppa på en sightseeing buss och åka runt och hoppa av och på hur man vill på deras turer (bild 9). Vi hoppade på utanför vårat hotell och klev sedan av på en hållplats i närheten av Themsen så vi kunde kliva på en båt som tog oss längs floden (bild 8).
På bilden syns även Millenium bridge. Den bron var även med i början av en Harry Potter film och där blev den total förstörd så vi var tvungen att kolla om den verkligen fanns kvar. Och det gjorde den.
Vi gjorde även ett besök i Tower Bridge (bild 10).

Vad hann vi mer göra förutom de bilderna föreställer.
I samband med besöket på London Eye så kunde man se en kort film i 4D och det var häftigt. Få se hur länge det tar innan det finns på svenska biografer och tv-rum.
I övrigt blev det bowlingspel, besök på casino, restauranger, shopping och promenad i Hyde park.
Alltså fullspäckade och minnesvärda dagar.


Kommentarer
Postat av: kajsa

Hej....ja, ni har då verkligen inte legat på latsidan och det ska man väl inte göra när man är i London.

Det finns ju hur mycket som helst att se, men man får åka dit fler gånger och kolla det som man inte hann första gången......



Syns/Kajsa

2011-05-08 @ 21:23:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0