Semestern rullar ....

...på i ett rasande tempo. Andra och sista veckan är på god väg.
men hittills har jag fått en hel del gjort. 
Broräcket är målat, dörren är behandlad och nu har jag gett min in på att behandla fönstren men regnet avbröt det arbetet igår, altanen är rengjord och vi har fått upp vår gamla platt-tv på väggen och deN har inte kommit ner. Inte illa. Har även hunnit behandla mor och fars ytterdörr och hunnit skrapa dörrarna på deras uthus så bara det blir väder så ska jag måla dom.
inte nog med detta så fick jag med hjälp av mor rensat i förrådet och det var verkligen välbehövligt. Där har det samlats saker i många årtionden och igår fick vi iväg allt skräp till återvinningscentralen i Pajala. 
När jag började rensa så funderade jag faktiskt på vad jag gett mig in på. Tänkte lägga in en bild här på kaoset men uppkopplingen är så långsam så semestern hade nog tagit slut innan bilden hade kommit på bloggen. 
Igår var det lite regnväder, det kom trots att jag inte beställt regn men ibland kommer det ju felleverans. 
Då passade jag på att baka ett gäng kanelbullar åt mor. 
Få se vad denna dag har att bjuda på, dottern åker hem igen för att arbeta några skift. 
 

Sommar och sol!!!

Min tredje semesterdagarna är på gång och solen lyser från klarblå himmel precis som jag har beställt. 
Hoppas att det här vädret häller i sig hela semestern.
Kära dotter kom tillbaka hit till stugan igår efter att ha varit hem och jobbat ett pass. Hon hade inte hunnit bada i älven så kanske hon tar ett dopp idag men jag avstår nog. Förkylningen har inte lämnat mig ännu och även om den hade gjort det så är det nog för kallt för mig. 
Lite nytta har det blivit gjort här i stugan i alla fall. Igår putsade jag alla fönster och min kära mor sydde nya gardiner till tv-rummet. Välbehövligt för dom gamla hade verkligen gjort sitt. 
Målaren har varit och målat några brädor så nu är det bara att leverantören av hängrännor och stuprör kommer.
De gamla rännorna tog snön ner för nått år sedan så det behövde vi inte göra. 
Broräcket ska också få sig en omgång med färg, har bara hunnit olja den så när det kära barnet kliver upp ur sänghalmen ska vi vara till utomlandet och köpa lite målarfärg. Kanske ytterdörren också får en omgång. 
Nog finns det terapi här, behöver inte rulla tummarna. Och när jag inte är ute och jobba så vevar jag på stickningen. Har ju lite svårt att inte göra något förutom när jag mäter längden på soffan. 
Slut på rasten bara fortsätta.
Ha det bra alla mina läsare !

Semester!

Ja, nu är det semester i två veckor och den ska jag tillbringa i stugan med mina hundar. 
Det ska bli skönt enda problemet just nu är att jag fått en släng av förkylning och det hade jag faktiskt inte planerat. Hade planerat att få lite vettigt gjort men, men den ska väl inte hänga med mig hela tiden hoppas jag.
I måndags var vi och promenerade en låååång promenad på Dundret vilket medförde att både skor, strumpor och fötter var genomblöta. 
i onsdags var vi och simmade i Malmbergets simhall och det var bara 27,5 grader i bassängen, alldeles för kallt tyckte jag 
Vet inte om det var något av det som är orsaken till min förkylning eller så är det något som går och har smittat mig.
Igår var ia alla fall jag och dottern till Levi i Finland och badade på Spa Water World som det så fint heter.
Tog det riktigt lugnt där och det var riktigt skönt. 
 
Vår lilla Max som blev opererad för tumör i testikel för några veckor sedan fick svar på analysen av testikeln och tyvärr är det en riktigt elakartad tumör han har, suck ! Det är inte alls roligt, hade ju hoppats på att den skulle vara godartad så att vi skulle få ha honom några år till. Men, men det är ju inget vi kan råda över. 
Han har i alla fall fått följa med till stugan på semester sen får vi se hur länge han orkar hänga med. 
Än så länge är han då relativt pigg och har bra matlust. Ett problem är att han tappar väldigt mycket päls. 
Så framtiden får utvisa hur länge han får vara med oss. 
 
Hela sommaren har det varit skitväder förutom några dagar i slutet av maj eller när det nu var. Men nu har jag beställt finväder de kommande två veckorna så att jag skulle kunna göra lite utarbete men är det så att inte min beställning lyckas så har jag laddat med en stor påse garn så inte ska jag vara sysslolös. 
 
I övrigt har det nog inte hänt så mycket sen jag skrev sist, har t.o.m hållt på med samma stickning i flera veckor men nu börjar jag närma mig slutet på den tröjan. 
Jo, vi har ju varit hit till stugan en helg när det var Pajala marknad och jag måste säga att det var första gången i världshistorien som jag inte hittade någonting att köpa. Inte ens en väska eller ett garnnystan. Konstigt. 
 
Nu ska jag sticka några varv innan det är dags för dagens sysslor, vad det blir återstår att se. 



Jag heter Annica
och bor i Gällivare.
Mina intressen är familjen, hundarna och handarbete.

Jag tar även emot beställningar på stickat.
För mer info eller för beställningar maila mig!

[email protected]


  • Till bloggens startsida

  • RSS 2.0